Κάντε Αίτηση

Αίτηση

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Πεζοπορία στην Αλμωπία

Η δεύτερη πεζοπορία των Northstars ξεκινά με το ξημέρωμα της βροχερής Κυριακής 14 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν την εκδρομή μας, η αλήθεια είναι πως αμφιταλαντευόμασταν για την πραγματοποιήση της λόγω καιρικών συνθηκών. Αφότου βεβαιωθήκαμε πως θα ήμασταν ασφαλείς, βάλαμε μπρος τα αρχικά μας πλάνα.

Επιβιβαστήκαμε και οι 25 πεζοπόροι στο λεωφορείο μας και ξεκινήσαμε για τον οδικό μας προορισμό, το χωριό Λουτράκι στην Αριδαία. Στη διαδρομή προετοιμάσαμε τους συμμετέχοντες για την πεζοπορία μας και μοιράσαμε τις σπιτικές μας μπάρες ενέργειας και τα μπουκαλάκια με το νερό.

 Μετά από μιάμιση ώρα φτάσαμε στο χωριό Λουτράκι, στο οποίο βρίσκονται τα θερμά λουτρά Πόζαρ, φημισμένα για τις ιαματικές τους ιδιότητες. Το μονοπάτι που διαβαίνουμε, διασχίζει το βουνό Βόρας και έχει την αφετηρία του στο χωριό αυτό, με μια ενδιάμεση στάση στο παρατηρητήριο και τερματίζει στον εντυπωσιακό καταρράκτη της Κουνουπίτσας.

Το μονοπάτι αυτό ήταν αρκετά  απαιτητικό, καθώς για την πρώτη ώρα ήταν ανηφορικό. Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας και ξεκίνησε να βρέχει. Δεν πτοηθήκαμε ωστόσο, καθώς είχαμε ενημερώσει από νωρίς να προμηθευτούν όλοι με αδιάβροχα και φέραμε και εμείς οι ίδιοι για όσους δεν είχαν μαζί τους. Ζήσαμε πραγματικά μια ¨βουνίσια εμπειρία¨ γεμάτη περιπέτεια!

Η διαδρομή ήταν πλούσια σε βλάστηση, πράσινο, δέντρα και θάμνους διαφόρων ειδών και απίστευτη θέα. Παρά τη δυσκολία της, πραγματοποιήσαμε συχνές μικρές στάσεις για ξεκούραση και για να αγναντεύσουμε και να φωτογραφίσουμε, φυσικά, τη φύση και τα βουνά.

Διασχίζοντας τη διαδρομή μας, οι ήχοι που κυριαρχούσαν ήταν οι φωνές και τα γέλια μας, τα πολλά είδη πουλιών που μας συντρόφευαν και πρώτιστα οι ήχοι των μικρών καταρρακτών και ρυακιών που βρίσκονται παντού. Ένα μονοπάτι που πληροί όλες τις προϋποθέσεις: απέραντο πράσινο, νερό και αξιοθαύμαστη θέα!

Μετά από 2 ώρες ανάβασης φτάσαμε στη στάση μας, στο παρατηρητήριο. Ο χώρος ήταν περιποιημένος με παγκάκια, τραπέζια, κιόσκια, χτιστή ψησταριά για μπάρμπεκιου και ένα εκκλησάκι. Φάγαμε τα σνακ μας, ξεκουραστήκαμε, τραβήξαμε φωτογραφίες και προετοιμαστήκαμε για το δεύτερο κομμάτι, τη διαδρομή προς τον 12μετρο καταρράκτη της Κουνουπίτσας.

Στην εξόρμηση μας σίγουρα δεν έλειπε το στοιχείο της περιπέτειας. Εκτός από τον καιρό που είτε θα έβρεχε είτε θα ήταν συννεφιασμένος, κάτι που δε μας ενόχλησε αφού έκανε την εμπειρία μας πολλές φορές πιο αξέχαστη, υπήρχαν μικρές ¨δοκιμασίες¨ που έπρεπε να ξεπεράσουμε για να συνεχίσουμε στο μονοπάτι. Δηλαδή, κληθήκαμε να κατέβουμε (και να ανέβουμε στην επιστροφή) έναν βράχο με ένα σχοινί.

Στη συνέχεια, έπρεπε να περάσουμε μέσα από ένα ποτάμι, σχεδόν σκαρφαλώνοντας από τα βράχια! Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένα ατύχημα, καθώς όλοι ήταν πολύ προσεκτικοί, βοηθούσαν ο ένας τον άλλον και άκουγαν τις παρατηρήσεις του αρχηγού.

Φτάνοντας προς την Κουνουπίτσα, περάσαμε ακόμη από πολλά ρυάκια, στενά μονοπάτια και συναντήσαμε πολλούς πεζοπόρους που ακολουθούσαν την ίδια διαδρομή με εμάς.

Μετά από λίγη ώρα συναντήσαμε τον καταρράκτη! Λίγες πληροφορίες: Ο καταρράκτης Κουνουπίτσας βρίσκεται στο φαράγγι Ίσιο Πεύκο κοντά στο Άνω Λουτράκι Αριδαίας και τα Λουτρά Πόζαρ. Στο φαράγγι καταλήγουν τρία ρέματα, το Ίσιο Πεύκο το ρέμα Λούτα και το ρέμα Κουνουπίτσας. Ο καταρράκτης έχει ύψος 12 μέτρα και έχει αρκετα μεγάλη παροχή.

Ξοδέψαμε λίγη ώρα στο πανέμορφο αυτό μέρος. Μερικοί θαρραλέοι είχαν φέρει μαζί τους μαγιό με σκοπό να βουτήξουν στα νερά, αλλά δυστυχώς ο καιρός δεν τους το επέτρεψε. Ξεκινήσαμε για τον δρόμο της επιστροφής προς το παρατηρητήριο, όπου μας περίμενε το λεωφορείο για να μας μεταφέρει στα λουτρά. Φορέσαμε όσοι επιθυμούσαμε τα μαγιό μας και βουτήξαμε στα καυτά (άλλοι και στα κρύα) νερά των λουτρών! Ότι πρέπει μετά την περιπετειώδη πεζοπορία μας.

Και φυσικά, έφτασε η ώρα που για ακόμα μια φορά αναμένουν πολλοί… η ταβέρνα. Απολαύσαμε το πεντανόστιμο φαγητό με την όμορφη παρέα μας στο ¨Κόκκινο Πιπέρι¨, μια παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό Λουτράκι.

Έτσι έκλεισε άλλη μια μέρα με την πεζοπορία μας, μια πεζοπορία που είχε όλο το πακέτο: ορεξάτη ομάδα, περιπέτεια, καταπράσινα τοπία, μπάνιο στα λουτρά και απολαυστικό φαγητό. Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες μας, όλων των ηλικιών, που μας ακολούθησαν και μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή την απαιτητική διαδρομή!

Συλλογή εκδρομής

Περισσότερα Άρθρα

Αίτηση

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.