Κάντε Αίτηση

Αίτηση

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Μεσσορόπη // Παγγαίο Όρος – Tailor Made

Μεσορόπη – Σπήλαιο Βοσκόβρυσης

Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Northstars που ειδικεύεται στις υπαίθριες δραστηριότητες & στις επισκέψεις σημείων ενδιαφέροντος με γκρουπ 5-8 ατόμων, μπορεί να οργανώσει και να σας συνοδεύσει με ασφάλεια και συνέπεια στο βουνό του Παγγαίου και συγκεκριμένα στο πανέμορφο μονοπάτι της Μεσορόπης

 

 • Μεσορόπη

Βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους σε υψόμετρο περίπου 300μ από τη θάλασσα, δίπλα στο χωριό Μουσθένη. Πόλος έλξης αρκετών ορειβατικών συλλόγων από Δράμα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Από Θεσσαλονίκη ερχόμενοι προς Καβάλα, θα συναντήσουμε την έξοδο για Μουσθένη και 10 λεπτά βρισκόμαστε στην είσοδο του χωριού. Χαρακτηρίζεται από κόκκινες κεραμοσκεπές, άσπρα σπίτια, πλακόστρωτα δρομάκια,  νερόμυλους και γεφύρια. Σκοπός της επίσκεψης μας, είναι η πεζοπορία στο πολυ γνωστό Μονοπάτι της Μεσορόπης, το οποίο φτάνει μέχρι την κορυφή του Παγγαίου όρους. Στόχος της πεζοπορικής εξόρμησης είναι να φτάσουμε στο λιμναίο Σπήλαιο, 1.176μ. υψόμετρο, γνωστό ως Βοσκόβρυση ή Τσομπάν Σουί.

 

Σπήλαιο Βοσκόβρυσης ή Τσομπάν Σουί: 

Πρόκειται για ένα ενεργό υπόγειο ποτάμι με πολύ μικρή είσοδο. Τον καιρό με πολλά νερά η είσοδος είναι απαγορευτική. Η σπηλιά περιέχει στοιχεία κάλλους κι ενδιαφέροντος. Ιδανικό για να μπει κάποιος με ερευνητική διάθεση. Η είσοδός της είναι ένα πολύ μικρό πέρασμα.  

 

Λίγα λόγια για την διαδρομή:

Η εκκίνηση του μονοπατιού βρίσκεται στο χωριό της Μεσορόπης, όπου και θα το διασχίσουμε, παρατηρώντας τα όμορφα αρχοντικά του 19ου αιώνα και τις εκκλησίες που είναι χτισμένες από το 1890 και μετά. Θα φτάσουμε στην αφετηρία του μονοπατιού, στη θέση Όμβριος, που από το πρώτο κιόλας βήμα ακούγεται το ορμητικό νερό και σκεπάζεσαι από την καταπράσινη χλωρίδα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να βουτήξει στα καταγάλανα νερά του καταρράκτη.

Για περίπου 3,5 πεζοπορικά χιλιόμετρα, θα βρισκόμαστε στο φανταστικό πράσινο μονοπάτι με συνεχόμενες υψομετρικές κλίσεις. Έπειτα, συνεχίζει σε τελείως διαφορετικό μοτίβο η εξόρμησή μας, καθώς η κλίση ανεβαίνει αισθητά όπως και ο βαθμός δυσκολίας. Κατά την διάρκεια του δεύτερου κομματιού, μπροστά μας βλέπουμε τις ορμητικές κορυφές του Παγγαίου και πίσω μας την θέα στον κάμπο, μέχρι να φτάσουμε στον στόχο μας που είναι η Βοσκόβρυση.

Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι, με αποτέλεσμα η διαδρομή να γίνει εύκολη, κατηφορική και απολαυστική.

Το μονοπάτι χαρακτηρίζεται τεχνικά εύκολο αλλά αρκετά απαιτητικό όσον αφορά τη φυσική κατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε:

 • Να καλέσετε στο 6986768354 ( VIBER )
 • Email στο info@northstars.gr
 • Μήνυμα στα στο social media:

Πώς να κλείσω θέση?

 1. Συμπληρώνοντας την φόρμα “Κάντε Αίτηση” με την εκδρομή
 2. Τηλεφωνικώς στο + 30 6986768354
 3. Μέσω email στο info@northstars.gr

Με εκτίμηση,

⭐ NorthStars Πρακτορείο Εναλλακτικού τουρισμού

ΜΗ.Τ.Ε 0933Ε60000245101

ΣΗΜΕΙΩΣΗ NORTHSTARS

 • Οι υπαίθριες δραστηριότητες ενέχουν κινδύνους και γι’ αυτό απαιτείται υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους τους συμμετέχοντες.
 • Οι αρχηγοί είναι έμπειροι και εκπαιδευμένοι, επομένως όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες τους, για να αποφύγουμε οποιοδήποτε ατύχημα. Ο ρόλος των αρχηγών και των συνοδών είναι σημαντικός για την ομαλή εξέλιξη της πεζοπορικής μας εξόρμησης.
 • Ο αρχηγός έχει τη δυνατότητα να αποκλείσει από την πεζοπορία, για λόγους ασφαλείας, όποιον δεν έχει επαρκή εξοπλισμό και την ανάλογη φυσική κατάσταση.
 • Οι συμμετέχοντες, είναι απαραίτητο, να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι και συνάμα να ενημερώσουν το γραφείο για χρόνιες παθήσεις, ώστε να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα.
 • Οι συμμετέχοντες σε περίπτωση αδιαθεσίας, τραυματισμού, ζάλης κτλ ενημερώνουν έγκαιρα τους συνοδούς της πεζοπορίας.
 • Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης απαγορεύεται το κάπνισμα.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μία μικρή σακούλα μαζί τους για τα απορρίμματά τους.
 • Προσπαθούμε να μη διαταράσσουμε το περιβάλλον μας με τη χρήση φορητών ηχείων. Σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και απολαμβάνουμε την ηρεμία και τη γαλήνη της φύσης μας.
 • Προσέχουμε τη ρίψη αντικειμένων, τα οποία μπορούν να τραυματίσουν κάποιον άλλον πεζοπόρο.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Κανείς δεν απομακρύνεται και δεν αποσπάται από την ομάδα εφόσον δεν έχει ενημερώσει τον αρχηγό.
 • Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με την κρίση του αρχηγού με γνώμονα πάντα την ασφάλεια συμμετεχόντων και συνοδών καθώς και για την εύρυθμη εξέλιξη της δραστηριότητας.
 • Οι συνοδοί έχουν πιστοποιημένες γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
 • Οι ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές και υπολογίζονται με βάση τις ταχύτητες του μέσου πεζοπόρου καθώς και την πορεία μιας εξόρμησης χωρίς τυχόν καθυστερήσεις.

Συλλογή εκδρομής

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 08:00
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ 10:00
ΤΕΛΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ 15:00
ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ 15:30
ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 19:00

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ 11 km
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 964m
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ 5 ΩΡΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΜΕΤΡΙΟ ( ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ )

 

Για να μάθετε περισσότερα για την εκδρομή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

Αίτηση

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.