Κάντε Αίτηση

Αίτηση

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Κορυφή Αστραπή / Κόζιακας – Tailor Made

Καταφύγιο Κόζιακα – Κορυφή Αστραπή 1901

Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Northstars που ειδικεύεται στις υπαίθριες δραστηριότητες & στις επισκέψεις σημείων ενδιαφέροντος με γκρουπ 5-8 ατόμων, μπορεί να οργανώσει και να σας συνοδεύσει με ασφάλεια και συνέπεια στο βουνό του Κόζιακας. Ο Κόζιακας ( ή Κερκέτιο Όρος ) εκτείνεται από την Πύλη Τρικάλων εώς την Καλαμπάκα. Ψηλότερη κορυφή του είναι η Αστραπή με υψόμετρο στα 1901m. 

Αποτελεί το Νότιο κομμάτι της Πίνδου και συνδέεται μαζί της στα δυτικά. Η βλάστηση του βουνού είναι πλούσια σε φυλλοβόλα δέντρα στα χαμηλά, και στα μεγαλύτερα υψόμετρα συναντάμε πολλά έλατα, δασική πεύκη, καθώς και άρκευθους (κέδροι).

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να επισκεφθούμε την όμορφη και εύκολη κορυφή, καθώς και να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν το πανέμορφο καταφύγιο του Κόζιακα. Χαρακτηρίζεται εύκολη πεζοπορία και οι συμμετέχοντες χρειάζεται να έχουν τουλάχιστον μέτρια φυσική κατάσταση.

 

Λίγα λόγια για την διήμερη εξόρμηση:

 

Ημέρα 1η:

Το πρωί του Σαββάτου θα βρεθούμε στα σημεία επιβίβασης με σκοπό την μεταβίβαση μας στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Θα μετακινηθούμε με το 9θέσιο βαν του γραφείου μας. Κατά την διάρκεια της εκδρομής θα κάνουμε στάση για καφεδάκι στα Τρίκαλα. Θα τριγυρίσουμε την πόλη με σκοπό να προετοιμαστούμε για την πεζοπορία προς το καταφύγιο. Μόλις φτάσουμε στο Χ/Ν Περτουλίου θα πάρουμε τον εξοπλισμό μας και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας με στόχο το καταφύγιο του Κόζιακα, όπου θα μας περιμένουν τα κρεβάτια μας.

Το καταφύγιο είναι ένας καλά διαμορφωμένος χώρος, ζεστός και φιλόξενος. Το μεγάλο τζάκι, οι βελέντζες και ο κόσμος δίνει την αίσθηση θαλπωρής.

Στο καταφύγιο μπορούμε να φάμε, να πιούμε ροφήματα και να κάνουμε χρήση όλων των παροχών του. Για την διαμονή μας θα χρειαστούμε ένα sleep in bag (ελαφρύ) ή σεντόνι με μαξιλαροθήκη, κουβέρτες, μαξιλάρι και παντόφλες μας παρέχει το καταφύγιο.

Για την κράτηση κρεβατιών στο καταφύγιο θα πρέπει να μας ενημερώσετε τουλάχιστον ένα μήνα πριν λόγω φόρτου εργασίας του καταφυγίου. Κατόπιν συνεννόησης η διαμονή μπορεί να γίνει με αντίσκηνα που παρέχει το γραφείο μας.

Ημέρα 2η:

Την επόμενη μέρα το πρωί θα ανηφορίσουμε για την κορυφή Αστραπή που απέχει πολύ κοντά από το καταφύγιο. Θα απολαύσουμε την μαγική θέα της κορυφής και θα επιστρέψουμε προς το καταφύγιο, να ετοιμάσουμε τον εξοπλισμό μας με σκοπό να φτάσουμε στο Χ/Ν Περτουλίου και να ξεκινήσουμε για την επιστροφή.

Λίγα λόγια για την μονοήμερη εξόρμηση:

Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας αρκετά νωρίς το πρωί για να φτάσουμε στο σημείο εκκίνησης του μονοπατιού. Θα ακολουθήσουμε τα ίδιο μονοπάτι για να φτάσουμε στο καταφύγιο του Κόζιακα. Θα πραγματοποιήσουμε στάση προκειμένου να ξεκουραστούμε και να συνεχίσουμε προς την κορυφή Αστραπή.

Επιστροφή από την κορυφή στο καταφύγιο, με ένα μικρό διάλλειμα για ανασυγκρότηση και ξεκινάμε προς τα Χ/Ν Περτουλίου από το κοφτό μονοπάτι.

Κατόπιν συνεννόησης η μετακίνηση μπορεί να γίνει με ιδιωτικά οχήματα ή με βανάκι του γραφείου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε:

 • Να καλέσετε στο 6986768354 ( VIBER )
 • Email στο info@northstars.gr
 • Μήνυμα στα στο social media:

 

Σημεία συνάντησης:

 

Με εκτίμηση,

⭐ NorthStars Πρακτορείο Εναλλακτικού τουρισμού

ΜΗ.Τ.Ε 0933Ε60000245101

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ NORTHSTARS

 • Οι υπαίθριες δραστηριότητες ενέχουν κινδύνους και γι’ αυτό απαιτείται υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους τους συμμετέχοντες.
 • Οι αρχηγοί είναι έμπειροι και εκπαιδευμένοι, επομένως όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες τους, για να αποφύγουμε οποιοδήποτε ατύχημα. Ο ρόλος των αρχηγών και των συνοδών είναι σημαντικός για την ομαλή εξέλιξη της πεζοπορικής μας εξόρμησης.
 • Ο αρχηγός έχει τη δυνατότητα να αποκλείσει από την πεζοπορία, για λόγους ασφαλείας, όποιον δεν έχει επαρκή εξοπλισμό και την ανάλογη φυσική κατάσταση.
 • Οι συμμετέχοντες, είναι απαραίτητο, να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι και συνάμα να ενημερώσουν το γραφείο για χρόνιες παθήσεις, ώστε να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα.
 • Οι συμμετέχοντες σε περίπτωση αδιαθεσίας, τραυματισμού, ζάλης κτλ ενημερώνουν έγκαιρα τους συνοδούς της πεζοπορίας.
 • Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης απαγορεύεται το κάπνισμα.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μία μικρή σακούλα μαζί τους για τα απορρίμματά τους.
 • Προσπαθούμε να μη διαταράσσουμε το περιβάλλον μας με τη χρήση φορητών ηχείων. Σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και απολαμβάνουμε την ηρεμία και τη γαλήνη της φύσης μας.
 • Προσέχουμε τη ρίψη αντικειμένων, τα οποία μπορούν να τραυματίσουν κάποιον άλλον πεζοπόρο.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Κανείς δεν απομακρύνεται και δεν αποσπάται από την ομάδα εφόσον δεν έχει ενημερώσει τον αρχηγό.
 • Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με την κρίση του αρχηγού με γνώμονα πάντα την ασφάλεια συμμετεχόντων και συνοδών καθώς και για την εύρυθμη εξέλιξη της δραστηριότητας.
 • Οι συνοδοί έχουν πιστοποιημένες γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
 • Οι ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές και υπολογίζονται με βάση τις ταχύτητες του μέσου πεζοπόρου καθώς και την πορεία μιας εξόρμησης χωρίς τυχόν καθυστερήσεις.

Συλλογή εκδρομής

Για να μάθετε περισσότερα για την εκδρομή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

Αίτηση

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.