Κάντε Αίτηση

Αίτηση

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Χορτιάτης // Θεσσαλονίκη – Tailor Made

Χορτιάτης – Κατ. Χορτιάτη – Κολοσούρτης 1089μ

Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Northstars που ειδικεύεται στις υπαίθριες δραστηριότητες & στις επισκέψεις σημείων ενδιαφέροντος με γκρουπ 5-8 ατόμων, μπορεί να οργανώσει και να σας συνοδεύσει με ασφάλεια και συνέπεια στο βουνό του Χορτιάτη.

Χορτιάτης, ο θησαυρός της Θεσσαλονίκης. 

Τόσο κοντά στα σπίτια μας και πάντα έτοιμος να μας χαρίσει πανέμορφες εικόνες και εμπειρίες. Με υψηλότερη κορυφή στα 1201m απολαμβάνεις όλη την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, ενώ σε κάποια σημεία είναι ευδιάκριτος ο επιβλητικός Όλυμπος.

Το μονοπάτι των παγοποιών που θα ακολουθήσουμε σκεπάζεται από την καταπράσινη χλωρίδα και αποτελείται από Καστανιές και Οξιές. Έχει ιστορική αξία καθώς πήρε την ονομασία του από τους παγοποιούς που κατασκεύαζαν χωμάτινες δεξαμενές, τις οποίες γέμιζαν με νερό και τις κρύες ημέρες του χειμώνα πάγωναν. Έτσι τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούσαν σαν φυσικά ψυγεία.

Λίγα λόγια για την εξόρμηση:

Θα πραγματοποιήσουμε κυκλική πορεία και θα ακολουθήσουμε την σήμανση που οδηγεί για Κολοσούρτη 1089m (κορυφή του βουνού). Η απόσταση είναι περίπου 3,5 km μέτριας δυσκολίας και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις ενδιάμεσα για να απολαύσουμε το τοπίο. Φτάνοντας στην κορυφή θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε την θέα και να βγούμε φωτογραφίες με φόντο την πόλη της Θεσσαλονίκης. Για την ανάβαση προς τον Κολοσούρτη λόγω έντονης κλίσης και ολισθηρότητας σε κάποια σημεία, τα μπατόν κρίνονται απαραίτητα.

Κατηφορίζουμε στην συνέχεια και κατευθυνόμαστε στο ΣΕΟ του Χορτιάτη. Το καταφύγιο είναι ένας πολύ καλά οργανωμένος χώρος μέσα στο δάσος που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι δροσερά και τους χειμερινούς μας προσφέρει την ζεστασιά με το επιβλητικό τζάκι. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να πιούμε τον καφέ μας, να συζητήσουμε, να γνωριστούμε, να φάμε για να κλείσουμε όμορφα την εξόρμηση μας και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας.

Συνεχίζουμε την πορεία μας από τον πυροσβεστικό δρόμο μέχρι να χαθούμε ξανά στα μονοπάτια του βουνού που θα μας οδηγήσουν στην Αρνίς Πέτρα και από κει στο τριεθνές με στόχο τις γούρνες των παγοποιών και το αυθεντικό λιθόστρωτο μονοπάτι των παγοποιών.

Θα κλείσουμε την περιήγηση μας με την ιστορικής σημασίας αυτού του μονοπατιού και το πώς οι πρόγονοι μας δημιουργούσαν πάγο χωρίς τα μέσα της νεότερης τεχνολογίας.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη, καταπράσινη και δροσερή, κατάλληλη για όλους τους πεζοπόρους που δεν θέλουν να αφήσουν το Σαββατοκύριακο τους χωρίς εξόρμηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε:

 • Να καλέσετε στο 6986768354 ( VIBER )
 • Email στο info@northstars.gr
 • Μήνυμα στα στο social media:

Πώς να κλείσω θέση?

 1. Συμπληρώνοντας την φόρμα “Κάντε Αίτηση” με την εκδρομή
 2. Τηλεφωνικώς στο + 30 6986768354 (viber)
 3. Μέσω email στο info@northstars.gr
 4. Με ραντεβού στο γραφείο του Northstars

Με εκτίμηση,

NorthStars Πρακτορείο Εναλλακτικού τουρισμού

ΜΗ.Τ.Ε 0933Ε60000245101

ΣΗΜΕΙΩΣΗ NORTHSTARS

 • Οι υπαίθριες δραστηριότητες ενέχουν κινδύνους και γι’ αυτό απαιτείται υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους τους συμμετέχοντες.
 • Οι αρχηγοί είναι έμπειροι και εκπαιδευμένοι, επομένως όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες τους, για να αποφύγουμε οποιοδήποτε ατύχημα. Ο ρόλος των αρχηγών και των συνοδών είναι σημαντικός για την ομαλή εξέλιξη της πεζοπορικής μας εξόρμησης.
 • Ο αρχηγός έχει τη δυνατότητα να αποκλείσει από την πεζοπορία, για λόγους ασφαλείας, όποιον δεν έχει επαρκή εξοπλισμό και την ανάλογη φυσική κατάσταση.
 • Οι συμμετέχοντες, είναι απαραίτητο, να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι και συνάμα να ενημερώσουν το γραφείο για χρόνιες παθήσεις, ώστε να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα.
 • Οι συμμετέχοντες σε περίπτωση αδιαθεσίας, τραυματισμού, ζάλης κτλ ενημερώνουν έγκαιρα τους συνοδούς της πεζοπορίας.
 • Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης απαγορεύεται το κάπνισμα.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μία μικρή σακούλα μαζί τους για τα απορρίμματά τους.
 • Προσπαθούμε να μη διαταράσσουμε το περιβάλλον μας με τη χρήση φορητών ηχείων. Σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και απολαμβάνουμε την ηρεμία και τη γαλήνη της φύσης μας.
 • Προσέχουμε τη ρίψη αντικειμένων, τα οποία μπορούν να τραυματίσουν κάποιον άλλον πεζοπόρο.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Κανείς δεν απομακρύνεται και δεν αποσπάται από την ομάδα εφόσον δεν έχει ενημερώσει τον αρχηγό.
 • Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με την κρίση του αρχηγού με γνώμονα πάντα την ασφάλεια συμμετεχόντων και συνοδών καθώς και για την εύρυθμη εξέλιξη της δραστηριότητας.
 • Οι συνοδοί έχουν πιστοποιημένες γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
 • Οι ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές και υπολογίζονται με βάση τις ταχύτητες του μέσου πεζοπόρου καθώς και την πορεία μιας εξόρμησης χωρίς τυχόν καθυστερήσεις

Συλλογή εκδρομής

Για να μάθετε περισσότερα για την εκδρομή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

Αίτηση

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.